Past het CooL programma bij mij?

Wil je graag je eigen gezondheid verbeteren? Fitter worden, gewicht verliezen, lekkerder in je vel zitten, minder diabetesmedicijnen gebruiken, beter slapen of een ander aspect van je leefstijl verbeteren?

Ben je gemotiveerd om 2 jaar lang te werken aan je gezondheid?

Ben je bereid om kleine veranderingen in je leven aan te brengen waardoor je gezondheid verbetert?

Is je BMI hoger dan 30 of heb je een BMI tussen 25 en 30 en een grote buikomvang (vrouwen vanaf 88 cm, mannen vanaf 102 cm) of heb je een BMI tussen 25 en 30 en (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, atrose of slaapapneu?

Ben je 18 jaar of ouder (in bijzondere gevallen ook voor jongeren vanaf 16 jaar)

Kun je in een Nederlandstalige groep functioneren?

Is jouw antwoord op al deze vragen Ja?

  • Dan past het CooL programma bij jou!
  • Vraag aan je huisarts of praktijkondersteuner een verwijzing voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie CooL.
  • Meld je aan bij één van onze leefstijlcoaches via de contact pagina.

Het CooL programma

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een programma dat 2 jaar duurt, verdeeld in een intensief basisprogramma en een onderhoudsprogramma. Beide programma’s bestaan uit 8 workshops (in een groep) en 4 persoonlijke gesprekken. In de workshops behandelen we de verschillende leefstijlthema’s op een praktische manier. Je gaat altijd naar huis met persoonlijke actiepunten. Tijdens de persoonlijke gesprekken is er ruimte om dieper in te gaan op je persoonlijke doel en wat bij jou goed en minder goed gaat.

Waarom kiezen voor het CooL programma?

  • Je kijkt samen met de leefstijlcoach welke veranderingen in jouw leefstijl een groot effect hebben. Denk daarbij aan veranderingen in structuur, voeding, bewegen, slaap, inspanning en ontspanning. De leefstijlcoach zoekt samen met je naar wat je wilt en kunt. Door samen te kijken naar wat haalbaar is, kun je makkelijker je gedrag veranderen.
  • Door aandacht te hebben voor alle onderdelen van je leefstijl heeft dit meer effect dan alleen te focussen op gewicht of bewegen.
  • Samen met de leefstijlcoach stel je doelen waaruit acties volgen die bij je passen, die haalbaar zijn en uitvoerbaar in jouw eigen tempo.
  • Er zijn individuele coachgesprekken en workshops. Je leert op welke manier je veranderingen kunt inzetten en hoe anderen het ervaren en aanpakken.
  • Je maakt kennis met de mogelijkheden om actief te bewegen in je eigen buurt op je niveau.
  • Je huisarts en de praktijkondersteuner blijven je ondersteunen en worden op de hoogte gehouden door de leefstijlcoach.

Vergoeding door de ziektekostenverzekering

De kosten van dit traject worden in de meeste gevallen volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en hebben geen invloed op het eigen risico. In sommige gevallen wordt een eigen bijdrage gevraagd. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.

Deelname is vaak kosteloos maar zeker niet vrijblijvend. Er wordt niet alleen deelname aan de groepssessies verwacht maar ook een actieve houding om met zelf geformuleerde verbeterstappen aan de slag te gaan. Een verandering, hoe klein ook, gaat nooit vanzelf. We verwachten dan ook een bepaalde mate van motivatie én de bereidheid om sommige zaken iets anders te gaan doen.

Ervaringen deelnemers

Marc

Al jaren ben ik bezig om voor mij de juiste balans te vinden tussen werk, ambities, privé, bewegen, voeding en slaap. Na diverse programma's en coaches (sport, lifestyle en diëtistes) ben ik via mijn laatste diëtist in contact gekomen met het CooL programma via 'Focus op Leefstijl' van Janneke Dopheide. Met dit programma zijn mijn partner en ik samen in september 2019 gestart. Janneke kan door haar gedegen opleiding en jarenlange ervaring bij diverse (academische) instituten zaken goed en gefundeerd onderbouwen. Janneke geeft gepassioneerd, overtuigend en professioneel inzicht in onder andere voeding, bewegen, slaap maar ook in het maken van diverse keuzes, stresshandling en ook in ontspanning. Hierdoor hebben wij diverse goede inzichten gekregen en is onze 'focus' op ander zaken gelegd dan alleen voeding en beweging waar de meeste anderen zich op concentreren. Dit helpt ons en geeft vernieuwende en heldere inzichten. Dit draagt enorm bij aan een comfortabeler en gelukkiger leven. Erg blij met de 'Focus' op onze leefstijl door Janneke!

Inge

Het bijzondere vond ik dat ik bij Laura, voor mij een onbekend iemand, zo makkelijk mijn verhaal kwijt kon. Je bood een luisterend oor, zonder oordeel, maar door vragen te stellen gaf je mij adviezen en tips. De gesprekken die we voerden en de vragen die je stelde hebben mij het inzicht gegeven waar ik tegen aanliep en hoe ik dat kon veranderen zonder mezelf te veranderen. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al verschil te merken. Dankzij Laura ben ik weer de “oude” Inge met nieuwe inzichten. Dank je wel!

Joop

De timing om te starten met het traject bleek achteraf een gouden greep. Ik zat een beetje in een dip en Laura bood mij een houvast om daar uit te komen. Zij wist ook de ware redenen van mijn dip boven water te halen en mij verder te motiveren. Dus de ‘test-kees’ was eigenlijk al vroegtijdig gelukt. Laura wist mij te motiveren om door te gaan ook als het tegenviel.

Nathalie

In 2019 ben ik begonnen aan het Focus op Leefstijl traject bij Janneke. Janneke geeft je goede handvatten om aan de slag te gaan met jouw doelen. Ze biedt een luisterend oor als je daar mee worstelt en helpt met oplossingen vinden. Ze heeft mij laten inzien dat afvallen niet een drastisch dieet betekent en dat je door kleine stappen te zetten je leefstijl kan verbeteren. Door haar inzichten heb ik een veel betere mindset gekregen ten opzichte van afvallen, waardoor ik nu wel vertrouwen heb dat het gaat lukken om (verder) af te vallen. Kortom, Janneke is echt een topcoach!

Eva

Georgina is een empathische, gedreven coach, met veel kennis over haar vak, die ze op een prettige manier kan overdragen. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en motiverend! Als leefstijlcoach is zij van alle markten thuis en weet ze aan te sluiten bij ieder individu, hoe verschillend de omstandigheden ook zijn.

Bart

Vriendelijke en bevlogen coach die je kan helpen om in kleine stappen je leefstijl te verbeteren. Of het nu gaat om eten, beweging, ontspanning, slapen of andere aspecten van een gezonde leefstijl, Georgina kan je heel goed informeren en helpen om verbetering hierin aan te brengen.

Agenda / Contact

Overzicht van onze activiteiten en start nieuwe CooL groepen

Georgina Ang

My Happy Network


Eindhoven

Woensdag 20 okt. 9:00

Woensdag 15 dec. 15.30

Janneke Dopheide

Focus op Leefstijl


Janneke heeft op dit moment wegens succes een deelnemersstop voor het CooL programma en start op korte termijn geen nieuwe groepen. Voor 1 op 1 trajecten en leefstijlprogramma’s gericht op gedragsverandering middels de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kun je contact met Janneke opnemen voor meer informatie.

Laura Evertse-Knapen

Lekker Leefstijlcoaching


Eindhoven

Maandag 18 okt. 20.00-21.30

Dinsdag 2 nov. 15.00-16.30

Maandag 3 jan. 20.00-21.30

Waalre

Vrijdag 19 nov. 9.30-11.00

Vrijdag 7 jan. 9.30-11.00

Esther van Geffen

Grip op Leefstijl


Eindhoven

Maandag 29 nov. 19.00-20.30

Vrijdag 3 dec. 9.00-10.30